28 Ocak 2016 Perşembe

Windows 10 Mobile'ın Çıkış Tarihi Belli Oldu

Microsoft, bugüne kadar milyonlarca bilgisayara yüklenen Windows 10'un telefonlara gelecek sürümünün ne zaman yayınlanacağını ilk kez resmi olarak açıkladı.



Microsoft'un artık yılan hikayesine dönen Windows 10 Mobile'ı piyasaya süreceği tarihe dair nihayet nihai ve resmi açıklama geldi.

Firma konuyla ilgili yaptığı ilk açıklamada piyasada bulunan cihazların Aralık 2015'te Windows 10 Mobile'a güncelleneceğini söylemiş, geçen ay yapılan bir duyuruda ise güncellemenin gelmesinin 2016'nın başlarını bulacağı belirtilmişti. Bu süre içerisinde bazı operatörler de güncellemenin dağıtıma hazır olduğunu söylemiş, hatta bazı kullanıcılar da güncellemenin cihazlarına çoktan geldiğini öne sürmüşlerdi.

Yeni yılın ardından geçen yaklaşık bir aylık zaman dilimine rağmen sessizliğini koruyan yazılım devi nihayet soru işaretlerini ortadan kaldıracak bir açıklama yaptı.

VentureBeat'te yer alan bir habere göre Microsoft, anlaşmalı olduğu operatörlere yaptığı yazılı bir açıklamayla güncellemenin dağıtımının önümüzdeki ay (26 Şubat akşamı) gerçekleşeceğini iletti. Windows 10 Mobile'ın henüz dağıtıma tam olarak hazır olmadığını ifade eden Microsoft, güncellemenin de Şubat başı ya da ortasına kadar kullanıma sunulmayacağını açıkladı. Firmanın gönderdiği e-postalarda ayrıca Lumia 950 ve Lumia 950 XL'ın aylık güncellemelerinin de daha önce planlandığı gibi Ocak'ta değil Şubat ayında sunulacağı belirtiliyor.