23 Ocak 2015 Cuma

İkinci El Akıllı Telefon Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Akıllı telefonlar artık ayrılmaz bir parçamız oldu.



Güne uyandığımız ilk andan uyku anına kadar elimizden bırakmadığımız o telefonlar bazen başımıza büyük dertler açabiliyor. Örneğin ikinci el bir akıllı telefon alırken…

Özellikle ülkemizde ihtiyaçtan olmasa bile elimizde olan akıllı telefon modelinin bir üst modeline veya daha iyisine sahip olma eğilimi zaman zaman kişilerin başını ağrıtabiliyor. İşte bu noktada sizlerle paylaşacağımız adımları takip etmenizde ve ikinci el telefon alırken sizler için belirlediğimiz adımları izlemenizde fayda var.

1) Öncelikle almak istediğiniz model veya modellere karar verin ve internet üzerinde fiyat araştırmasını yapın. Kararsız kaldığınız anda bizlere sormaktan çekinmeyin.

2) Eğer elinizde olan akıllı telefonu satmayı düşünüyorsanız yine aynı şekilde kullanmakta olduğunuz akıllı telefonun internet üzerinde ne kadara satıldığını ve ortalama piyasasını baz alarak bütçenizi belirleyin.

3) Almak istediğiniz akıllı telefonların faturası, kutusu ve tüm aksesuarlarının tam ve çalışır durumda olmasına dikkat edin.

4) Özellikle ikinci el akıllı telefon alırken yaşadığınız bölgede uzun süredir açık olan veya tanıdığınız bir telefoncu seçin ve beğendiğiniz modeli elinize alarak inceleyin. İnternet üzerinden sipariş vereceğiniz 2. el telefonlar beklediğiniz şekilde gelmeyebilir.


5) Alacağınız akıllı telefonun kutusunda bulunan aksesuarların, özellikle şarj aletinin orijinal olmasına özen gösterin.

6) Beğendiğiniz akıllı telefonun görünümü her ne kadar kusursuz olsa da telefonu açın ve sim kartınızı takarak bir arama yapın. 2. el telefonlarda yaşanan en büyük problemlerden biri de telefonun şebeke sorunu yaşaması ve hoparlör sisteminde olan sorundur.

7) Yukarıda bahsetmiş olduğumuz tüm maddeleri sizin için sağlayan bir telefon bulduğunuzu düşünüyorsanız son olarak telefonu detaylı bir şekilde gün ışığında inceleyin. Herhangi bir yerinde çatlak, çizik veya yapıştırılmış bir parça olup olmadığını iyice inceleyin. Mağazalarda bulunan ışık sistemleri bu kusurları görmenizi engelleyebilir. Bu sebeple bu incelemeyi mümkün olduğunca gün ışığını kullanarak yapmaya çalışın.

8) Eğer tüm bu kriterlere uyan bir akıllı telefon beğendiyseniz 1. Maddede belirttiğimiz fiyat araştırmasını aklınızdan çıkarmayın. Eğer piyasa fiyatının altında satılan bir akıllı telefonu beğendiyseniz bir kez daha düşünün çünkü bu tür durumlar büyük çoğunlukla ya çalıntı ya da yurtdışından getirilerek IP adresi değiştirilmiş telefonlarda gerçekleşmekte.