16 Temmuz 2015 Perşembe

6. Nesil iPod Touch Tanıtıldı!

Apple'ın bugün tanıtılacağını belirttiğimiz 6. nesil iPod serisi tanıtıldı.


Apple firmasının bugün bu haberimizde de bahsettiğimiz gibi tanıtılması beklenilen yeni nesil iPodserisi görücüye çıktı. 6. nesil iPod Touch'un görüldüğü bu tanıtımda ayrıca iPod Nano ve iPod Shuffle da yeni renkleri ile karşımıza çıktı.

Bir müzik çalara göre oldukça güçlü bir yapı sunacak olan yeni iPod Touch ve sadece renk seçenekleri eklenen iPod Nano ve iPod Shuffle'a göre tabiki ön plana çıkmış oldu. Touch modeline geçmeden önce bu eklenen renk seçeneklerinin hem Nano hem de Shuffle modelleri içinmavi, pembe ve altın renk seçenekleri olduğunu söylemiş olalım. Yani bu iki modelde herhangi bir değişiklik bulunmuyor.

Haberimizin aslına gelecek olursak eğer yeni nesil iPod Touch oldukça güçlü bir yapı sunacak şekilde karşımıza çıkıyor. 4 inç büyüklüğündeki yeni ekrana sahip olan iPod Touch 1136 x 640 pikselçözünürlük ve 326ppi değeri ile fark yaratacak. 64 bitlik Apple A8 çipsetinden gücünü alacak olan bu yeni multimedya oynatıcısı 1GB RAM ile oldukça iyi bir performans sunabilecek.


8MP iSight kamerası ile yine istenileni verebilecek bir yapıda olacak olan bu cihaz 120fps yavaş modda video çekimi desteğini veriyor. Ön kamera ise 1.2MP olarak belirlenmiş ve HD çözünürlükte video kayıt desteği sunuyor.

6.1mm ile oldukça ince bir yapıda olan iPod Touch, aynı zamanda 88gr ağırlığı ile oldukça hafif olacak ve rahatlıkla taşınabilecek. iPhonelarda gördüğümüz gibi 16GB/64GB ve 128GB depolama alanı ve ekstra olarak 32GB da versiyona sahip olan cihaz 6 farklı renk seçeneği ile de renk sevginize uygun cihazı ve müzik kütüphanenize göre kapasiteli olacak şekilde geniş bir seçim aralığı sunuyor.

Fiyatları da belli olan bu 6. nesil iPod Touch'ta sırasıyla 16GB için 699TL, 32GB için 879TL, 64GB için1.049TL ve en büyük kapasiteli 128GB modeli için 1.399TL gibi fiyat etiketlerine sahip oldu. Sadece bir müzik çalar için oldukça yüksek diyebileceğimiz fiyatlar görünse de iPhone'daki simkart kullanıldığı için bulunan özellikler dışındaki neredeyse her detayı sunabilecek olmasını da düşünürsek fiyatlar için çok da pahalı diyemeyiz.