20 Temmuz 2015 Pazartesi

Sony'den Yepyeni Bir Android Konsept Yazılımı Geliyor!

Sony, ilerleyen zamanlarda kullanıcılarına sunacağı Android tabanlı konsept yazılımını İsveç'teki Xperia Z3 kullanıcıları üzerinden test edecek.


Arayüz konularında belki de en başarılı firmaların başında gelen Sony, şu anda kullanmakta olduğu Xperia UIarayüzünü de yenilemeye karar verdi. Şu anda test aşamasına gelen yeni arayüz "Sony's Concept forAndroid" olarak, yani Sony'nin Android Konsepti olarak geçiyor. Buradan hareketle daha bir adı olmadığını söyeyebiliriz. İlk olarak İsveç'teki Xperia Z3 sahipleri arasında test edilecek olan Android Konsepti, 27 Temmuz - 13 Eylül 2015 tarihleri arasında test edilebilecek.

Teste katılacak olan Xperia Z3 kullanıcıları arasında bu tarihler arasındaki test süreci tamamlandığında ise kullanıcılar eski Xperia UI'ye dönüş yapabilecekler. Şu anda bu yeni konseptin nasıl bir yenilikler sunacağı ve detayları bilinmiyor. Ancak Sony'e göre bu yeni konsept oldukça güzel bir kullanım sunacağı söyleniyor.

Şahsen Sony cihazlarındaki Xperia UI arayüzünü fazlasıyla beğendiğimi söylemeliyim. Hem sade hem de sistemi yormayan bir arayüz ile oldukça güzel olan Xperia UI'dan sonra bu konsept için ferah ve temiz olacağı söylenmesi nedeniyle çok daha sade ve kullanışlı olacağını düşündürüyor. Acaba nasıl bir konsept ile karşılaşacağız, bunu da 27 Temmuz sonrası sızabilecek test görselleri ile anlayacağız.