13 Temmuz 2015 Pazartesi

Samsung'un Akıllı Telefonları, Gelecekte Katlanabilir Ekranlı Olacak

Yıllardır ne zaman çıkacağını merak ettiğimiz katlanabilir ekran teknolojisi, Samsung’un başvurduğu patent hakkına onay gelmesiyle birlikte yakın zamanda karşımıza çıkabilir.


Samsung, uzun zamandır katlanabilir ekran teknolojisiyle ilgili bazı çalışmalarda zaten bulunuyordu fakat netlik kazanması gereken bazı konular vardı. Çalışmaların daha gerçekçi olduğuna dair ilk ciddi bilgi de gelmiş oldu; şirketin geçtiğimiz yıl başvurduğu patent,7 Temmuz tarihinde onaylanmış.

Samsung aldığı bu patentle birlikte yalnızca OLED ekranlar için değil, LCD ekranları da katlanabilir duruma getirecek. Katlanabilir LCD ekranla ilgili ilk ürünün de Galaxy tablet modellerinden bir tanesinin olacağı söyleniyor. 

Katlanabilir ekranların monte edilebilmesi için farklı yolların deneneceği belirtilirken Samsung’un aldığı bir başka patent dokunmatik sanal tuşla ilgili. Örnek verecek olursak arayüzde bulunan bir uygulama ya da cihazda kullanılan farklı bir özellik, görünürde bir arayüze sahip olmayacak. Yani arayüzdeki simgeye tıkladığınızda farklı şekilde görebileceğiniz bir görüntü karşınıza çıkacak.


Akıllı telefon piyasasına getirdiği yeniliklerle her zaman farklı bir vizyon kazandırmaya çalışan Samsung’un bu teknolojiyi ne zaman hayata geçireceğiyle ilgili bir açıklama şimdilik yapılmadı.