16 Temmuz 2015 Perşembe

Facebook Sayfalara da Online Satış İçin "Satın Al" Butonu Ekliyor

Facebook birkaç ay önce grup içi satış için "satın al" butonunu eklemesinin ardından şimdi de sayfalara da Facebook üzerinden eTicaret yapabilme özelliğini test ediyor.


Bundan yaklaşık 5 ay önce sizlere bu haberimiz ile duyurduğumuz gibi Facebook, grup içi alış veriş için eklediği "Sat" ve "Satın Al" butonları ile ülkemizde özellikle üniversite öğrencileri arasında yoğun olarak kullanılan kelepir gruplarında da satışları kolaylaştırmıştı. Şimdi ise özellikle eTicaret sitelerinin hoşuna gidecek yeni özelliğini test etmekte olan Facebook artık sayfalar üzerinden de mağaza açmayı ve "Satın Al" butonunu sayfalara da ekleyerek bu sayfalar üzerinden satış yapılabilmesine olanak tanıyacak.

Şu anda test aşamasında olduğu için bu özelliğin her sayfa için mi olacağı yoksa Facebook'un mağaza sayfaları için bir ön prosedür ile bir mağaza olduklarını kanıtlamalarını mı isteyecek bilemiyoruz. Ancak Facebook'un gittikçe güçlendiğini görmekteyiz.



Bu satın alma ve mağaza sistemi ise oldukça kolay; Örneğin Nike'ın sayfasında bir "Mağaza" sekmesi eklenecek ve burada ürün resimlerine ve özelliklerine bakarak Nike sitesine gitmenize gerek kalmadan Facebook üzerinden satın alma yapabileceksiniz.

Ancak özellikle Instagram'da sık sık karşılaştığımız giyim ve takı profilleri ile WhatsApp üzerinden yaptıkları satışı artık Facebook üzerinden de yapabilmelerine olanak tanıyabilir. Ama yukarıda da bahsettiğimiz gibi şu anda sadece test aşamasında görünen bu özelliği sayfanıza ekleyebilmeniz için bir mağaza olduğunuzu kanıtlamanız gerekebilir. Bunu test aşaması sona erdiğinde görmüş olacağız.